XL черна маска за лице с филтър с активен въглен от кайсиеви костилки | Skin-a-Porter.com

XL маска за лице с филтър с активен въглен от кайсиеви костилки

10,00 лв.
2-3 работни дни

redeem
Купувайки този продукт, ще получите 1 бонус точка . В количката ви в момента има 1 точка което може да бъде конвертирано във ваучер 0,30 лв. .


Предпазна маска за многократна употреба с филтър с активен въглен. с телче, за по-добро прилепване към носа.

Маска: 3 слойна 100% памук и ластик
Състав на филтъра: 5 слоя с активен въглен от кайсиеви костилки, 100% полиестерни тъкани
Размер: XL

Сертификати на маска с активен въглен от кайсиеви костилкиplat-mask-standart100.jpg

Разработка на БАН

Не позволява на вируси да преминават през маската.

Подходяща за лекари, дентални специалисти, медицински лица.

Цвят
Размер
Количество Налично

:   Golden Snail
:   Налично

Защитната маска е разработена от Института по органична химия към БАН съвместно с „Алекс 1977” EООД.
Защитната маска е предназначена за многократна употреба.

Сертификати на маска с активен въглен от кайсиеви костилкиplat-mask-standart100.jpg

Състав маска: 3 слойна 100% памук и ластик
Състав на филтъра: 5 слоя с активен въглен от кайсиеви костилки, 100% полиестерни тъкани

Почистване на текстилната част: пране на 60°С и се глади.
Почистване на филтъра: глади с ютия на водна пара по 10 секунди от всяка страна - така маската е готова за повторна употреба.

"Активния въглен е с поле с отрицателен заряд, докато вирусите, токсините и другите подобни вещества са с поле с положителен заряд. Поради тази причина, ако те преминат текстилната част на маската и стигнат до филтъра, тези вещества се привличат (адсорбират) от активния въглен, тъй като са с различно заредени полета. Поради тази причина е изчислено определено количество активен въглен да се поставя във филтъра, което е достатъчно за да покрие с полето си площта на филтъра. Именно след направените тестове в Биологическия факултет беше определено колко количество активен въглен да се поставя във всеки филтър и с такова количество са направени тестовете описани в протокола.
Преди да се ползва маската може леко да се разклати филтъра за да се раздвижи активния въглен , но не е нужно да се разпределя по целия филтър, защото неговото поле е достатъчно голямо, за да успее да адсорбира вредните вещества, които проникват във филтъра.
Ако във филтър се поставя по-голямо количество активен въглен това от една страна ще оскъпи маската драстично, а от друга страна създава риск активния въглен да пробие филтъра и тогава се губи ефекта."

Филтрите вече са тествани в лабораторията по вирусология към Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тестовете са доказали, че се наблюдават 50 часа, през които вирусът не може да преминава през маската.
Филтърът може да се ползва за маски многократно, като се стерилизира под пара, за да бъде използван отново, обясни по време на срещата проф. Павлинка Долашка.

Новото предпазно средство е разработено от екип учени от Българската академия на науките в рамките на Центъра за компетентност за чисти технологии и Националната научна програма БиоАктивМед.

AG007B

Специфични кодове

Няма отзиви.

chat Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.